Romania a ajuns lider mondial al pietei de videochat, iar in ultimii ani aceasta industrie a reusit sa-si tripleze castigurile, valoarea anuala a afacerilor atingand suma de 100 de milioane de euro, dupa cum arata date oficiale publicate de cei aflati in domeniu.

In momentul acesta, in tara noastra activeaza si functioneaza in mod legal 3.000 de studiouri de videochat, cu un numar de 100.000 de modele, iar cei implicati in domeniu afirma ca pretentiile platformelor, cele ale utilizatorilor, dar si ale modelelor sunt in crestere.
Modelele cauta sedii care sa le ofere conditii de munca la cele mai inalte standarde, consiliere profesionala, ghid in ce priveste stilul profesional si confidentialitate absoluta.
Toate aceste cereri au dus la schimbari majore in pozitionarea administratorilor de studiouri de top.

O statistica demonstreaza ca 5% din utilizatorii de internet, adica un echivalent de mai bine de 150 de milioane de oameni, apeleaza la serviciile unui videochat.
Cei mai multi dintre utilizatori sunt stabiliti in America de Nord.

Una dintre cele mai de seama platforme din acest domeniu este si cel mai accesat dintre site-urile de profil din intreaga lume, cu un numar de 20 de milioane de abonati si 35-40 milioane de accesari pe zi.In cadrul aceleasi platforme, activeaza doua milioane de modele, cele mai multe dintre ele provenind din Europa de Est, insa numarul lor este intr-o continua crestere si in alte tari, cum ar fi Columbia si SUA.

In Romania, modelele lucreaza 8 ore pe zi si ajung la un castig de aproape 4000 de euro pe luna, suma de 15 ori mai mare decat un salariu minim pe economie.
Anual, un model de videochat castiga undeva la 120.000 $ daca lucreaza 8 ore pe zi, si peste 55.000 daca este angajata part-time, in comparatie cu un castig de 15.000 dolari al unei tinere angajate intr-o companie multinationala.

Cele mai multe modele de videochat sunt inca pe bancile facultatii, 34%, in timp ce 52% dintre ele provin din multinationale, dupa ce renunta la vechiul job unde salariul ajunge la 3.000 lei pe luna, insuficient pentru a-ti indeplini toate dorintele.Modelele de videochat sunt ambitioase si motivate si multe muncesc astfel pentru a-si cumpara o casa sau o masina intr-un timp mai scurt, sau pentru a-si deschide un business propriu.

 

908 vizualizari in total, 7 vizualizari astazi

Comments 0

Leave a Comment