Pana sa ajunga la Vixen Studio, Carmen a mai trecut pe la alte doua studiouri si chiar a crezut ca poate face activitatea de videochat si pe cont propriu, impulsionata fiind de alte colege care au zis ca e mai bine sa nu apartina niciunui studio. De experienta prin care a trecut la celelalte firme de videochat nu vrea sa vorbeasca pentru ca nu s-a simtit in siguranta si chiar au fost momente cand primea banii cu intarziere. Dar a trecut cu vederea pentru ca scuzele adminilor erau cat se poate de plauzibile, iar ea e o fire calma si intelegatoare. Cand a zis ca poate face asta de una singura nu s-a gandit ca ii va fi greu. Nu mai era la fel de dedicata si serioasa, iar financiar a simtit aceasta lejeritate pe care ea si-a impus-o involuntar aproape. Atunci a fost momentul in care a decis ca vrea sa revina la un studio serios, in care sa fie tratata cu la fel de mult respect cum și ea ofera, la randul ei, in orice angajament.

„Despre inceputurile mele in videochat n-as vrea sa povestesc pentru ca in spate nu e tocmai o poveste frumoasa, ci mai degraba una demna de un film. Sunt amintiri triste, pe care as vrea sa le sterg cu buretele daca as putea. Stiu doar ca nuam fost deloc convinsa ca asta vreau sa fac. Mi-a fost greu la inceput sa accept chiar eu ca sunt model de videochat. M-am luptat sa ma pot accepta. Am renuntat de cateva ori. Dar pana la urma am reusit sa gandesc pozitiv si sa privesc totul ca pe oricare alt job. Am fost serioasa, asta m-a ajutat. Mi-am dorit sa imi dovedesc mie ca pot. Poate ca toate nelinistile mele de la inceput au fost si din cauza ca nu mi-a fost foarte bine la studioul la care am fost. Atunci cand am simtit ca locul meu nu mai e acolo, cand am vazut toate si am constientizat, de fapt, ca nu totul era cum mi s-a promis, am plecat. Cam asa a fost inceputul meu in videochat… cu nabadai, e descrierea potrivita, cred.”, spune Carmen zambind.

         Se simtea cumva ranita cand a plecat pentru ca i-au fost incalcate asteptarile. A fost momentul in care si-a dat seama ca alegerea urmatorului studio de videochat sa nu mai fie dupa ureche, cum s-ar spune, ci dupa o atenta documentare. N-a fost sa fie nici in al doilea loc unde a fost, iar asta a facut-o sa se orienteze. A renuntat o perioada de timp, si-a zis ca peste tot va fi la fel, a incercat sa se angajeze in alta parte, insa salariul nu ii ajungea sa isi plateasca chiria, sa se intretina, nu mai punem sa aiba bani suficienti pentru rasfat, iesiri, haine, pantofi, excursii, adica tot ceea ce incepuse sa isi permita dupa exerienta de dinainte ca model de videochat. Atunci a zis sa incerce pe cont propriu, insa rezultatele nu erau la fel ca atunci cand esti sub brandul unui studio cunoscut, cu experienta.

„La Vixen Studio am ajuns la recomandarea unei cunostinte. Una dintre putinele care stiau ca fac videochat. A fost mirata ca am ajuns in alte locuri si nu la cei mai vechi. Am fost placut surprinsa de la prima discutie avuta. Totul a decurs diferit fata de celelalte studiouri de videochat la care fusesem. Am mai pastrat asa cateva semne de intrebare firesti. Totul era raportat la ceea ce experimentasem inainte. Colegele m-au primit bine. Orice nelamurire aveam, gaseam raspuns. M-am simtit foarte bine si in siguranta de la inceput, iar asta m-a facut sa ma gandesc ca nu pot face activitatea de videochat decat cu maxima seriozitate. Si asa a fost tot timpul, nimic nu s-a schimbat pe parcurs. Cred ca acesta e motivul pentru care nici nu am de gand sa schimb studioul. Poate doar in momentul in care voi incheia de tot activitatea de videochat voi pleca de la Vixen Studio.”, a completat Carmen.

            Dar pana sa ajunga in clipa in care va spune ca e timpul pentru alt gen de activitate, Carmen si-a luat foarte in serios jobul. Stie ca orice ban in plus depinde doar de ea, iar acest lucru o motiveaza. Asa a ajuns sa gandeasca la nivel de business. Isi spune ca acesta e business-ul ei, doar ca nu are acele constrangeri pe care cu adevarat le-ar avea daca ar fi sa aiba o afacere. Nu ii lipseste nimic, au fost momente in care luxul o preocupa, insa acum, asa cum a zis, nu i se mai pare ceva indispensabil. Vrea doar sa nu ii lipseasca nimic. Si incet-incet reuseste. Urmeaza sa isi ia un apartament in zona in care si-a dorit-o si sa isi schimbe masina. Totul cu banii cash. E o femeie independenta, iar asta ii da cel mai bun tonus si o incredere foarte mare in ea. Ce le-ar spune tinerelor care inca se mai gandesc daca sa faca sau nu pasul? Sa nu asculte de nimeni, sa-si puna pe hartie dorintele materiale si sa treaca in dreptul lor si in cat timp le-ar obtine daca ar fi sa aiba un salariu de nici 1000 euro pe luna, asa cum sunt marea majoritate a salariilor in Romania. Daca ceva nu le iese ok la calcule, sa vina macar sa stea de vorba cu cineva care e model de videochat sau cu un admin. S-ar putea sa plece cu alta parere si sa i se usureze alegerea.

Carmen, 28 de ani, Poiana, judetul Iasi

2,320 vizualizari in total, 5 vizualizari astazi

Comments 0

Leave a Comment