Un subiect pe cat de tabu pentru unii, pe atat de interesant pentru altii, iata un top a celor mai interesante lucruri descoperite de cercetatori despre orgasm!

1. Durerea este simtita in mod diferit atunci cand ai parte de un orgasm. Daca unele stari mai putin comode iti provoaca dureri in anumite momente, afla ca lucrurile nu stau la fel atunci cand e vorba de un orgasm. Senzatiile care se simt pe parcursul unui orgasm nu vor fi niciodata incomode pentru parteneri, fiind responsabile doar de placerile provocate acestora, dar mai ales femeilor!

2. Ziua a 14-a a menstratiei este cel mai bun moment al unui orgasm. Potrivit revistei „The Journal of Sexual Medicine”, pe parcursul acestei zile clitorisul unei femei este cu mult mai mare decat in mod normal, cu aproape 20%, fapt care intensifica placerea resimtita de femeie in timpul orgasmului.

3. Orgasmul creste sansa aparitiei unei sarcini. Practic, pe durata contractiilor provocate de placere, spermatozoizii ejaculati de partener sunt transportati mai usor catre ovul. Asadar, placerea are un avantaj si mai mare pentru femeile care isi doresc sa devina mamici.

4. Exista femei care trebuie sa „munceasca” pentru a ajunge la momentul orgasmului, in timp ce altele il au garantat de fiecare data. Daca distanta intre clitorisul unei femei si vaginul dansei este mica, cu atat poate fi stimulat mai usor, iar orgasmul va fi atins de aproape fiecare data. Insa, nu acelasi lucru se intampla si femeilor ale caror anatomii sunt diferite in ce priveste acest aspect.

5. Momente ciudate, dar orgasme garantate. Majoritatea femeilor sustin faptul ca atunci cand intretin raporturi sexuale in locuri mai putin obisnuite, actul fiind unul spontan, placerea pe care o resimt este mult mai intensa decat cea resimtita in dormitor. Datorita unor vibratii sau a unui contact cu o anumita suprafata, orgasmul poate fi atins mult mai repede si mai usor. In mod socant, exista femei care sustin ca au atins orgamsul chiar in momentul in care au dat nastere copiilor!

6. In timpul orgasmului se elibereaza prolactina, substanta responsabila de starile de somnolenta. Din cauza aceasta, de cele mai multe ori, dupa o partida de sex, femeile au tendinta de a deveni somnoroase.

1,557 vizualizari in total, 8 vizualizari astazi

Comments 0

Leave a Comment