„Mă uit în urmă și chiar nu îmi imaginez cât de naivă am fost. Am tăcut și în copilărie, dar n-am crezut că nu voi avea curaj să vorbesc când voi fi mare. Am o poveste tare urâtă. Când mă uit în urmă, mi-e foarte greu să vorbesc. Mama a rămas singură cu trei copii. Tata era bețiv, o bătea, iar când mama n-a mai rezistat, ne-a ales pe noi și l-a lăsat pe tata. La vreo câțiva ani distanță, mama a găsit un bărbat care părea foarte ok. Părea că ține la ea și, mai ales, că e de acord cu faptul că a devenit tatăl a trei copii. Totul a fost frumos primii ani. La un moment dat, când am mai început să îmi dau seama de ceea ce se întâmplă în preajmă și să înțeleg lucruri, am fost șocată să văd cum tatăl vitreg o abuza pe sora mea mai mică. Am văzut prin crăpătura de la ușa lăsată întâmplător deschisă, într-o zi în care, în mod normal, ar fi trebuit să fiu la școală. Am ajuns mai devreme de la ore și am văzut acea scenă. N-am putut spune nimic… mi-a fost frică să îi spun mamei, iar pe el l-am evitat cât am putut. De-abia la ceva timp distanță am întrebat-o pe surioara mea ce s-a întâmplat. Cu lacrimi in ochi, mai întâi a negat, dar în cele din urmă mi-a mărturisit coșmarul prin care a trecut de mai multe ori. Ne-am strâns în brațe, i-am zis să îmi spună când se mai întâmplă și când nu ne va fi frică, îi vom spune mamei”, își amintește cu lacrimi în ochi Marinela.

            Era cel de-al doilea copil al familiei. Mereu a avut grijă de sora mai mică, fratele mai mare fiind mereu plecat cu băieții, iar de la 15 ani chiar și-a luat viața în mâini și a plecat de acasă la o școală profesională. A fost dorința lui să învețe o meserie și să plece din țară pentru a lucra pe bani mulți în străinătate și să reușească să le ia câte ceva și lor, fetelor, să le ajute să le fie mai bine aici, să răzbune toate lipsurile și neajunsurile pe care le-au resimțit când erau mai mici. Era cu 7 ani mai mare decât Marinela, iar atunci când ea a descoperit calvarul prin care trecea sora lor mai mică, el era deja plecat din țară. Dacă i-ar fi spus, cu siguranță ar fi lăsat totul și ar fi venit acasă. De fapt, când a ales să plece la oraș la școală, se certase cu concubinul mamei în așa fel încât a plecat fără să se uite în urmă. Când și Marinela a fost aproape de vârsta majoratului, când a venit acasă de la internat într-un weekend, o ceartă cu mama ei a făcut-o să-i arunce în fața adevărul pe care nu s-ar fi așteptat niciodată să i-l spună- acela că omul pe care îl apăra nu e decât un monstru care o abuzează pe sora ei mai mică de ani de zile. Mama ei s-a prăbușit la propriu când a auzit… Totuși, a avut tăria să-l dea afară pe cel pe care îl primise în viața ei și a copiilor atâția ani. Și cu toate astea, tot nu știau ce vor face în această situația. I-au povestit plângând și fratelui plecat în străinătate care era cât pe ce să lase tot și să vină să-l bată până să nu mai știe nimic de el. Nu aveau bani decât cât să se descurce. Atunci a fost momentul în care Marinela și-a dat seama că trebuie să facă ceva. A fost momentul în care s-a interesat ce este videochatul și cum poate deveni model de videochat. I se părea simplu și o metodă discretă și rapidă de a face rost de bani pentru a se întreține pe ea și pe a sa familie. A așteptat să împlinească 18 ani, să poată fi pe cont propriu. De la momentul cu concubinul mamei, nu și-au mai ascuns nimic, așa că le-a zis și alor ei că are de gând să devină model de videochat pentru o perioadă de timp, măcar pe durata anilor de facultate. Știau că au nevoie de bani pentru cazare, mâncare, cărți și câte și mai câte în anii în care totul s-a schimbat. Venea din Neamț, așa că trebuia să se descurce. Și așa a ajuns la Vixen Studio, locul de care s-a atașat din prima pentru că i s-a inspirat încredere, în primul rând.

„La Vixen nu știu dacă am ajuns din disperare. A ajuns mai mult din nevoia de a avea bani să mă întrețin singură, să iu independentă financiar. Sora mai mică e mică, mama, la țară, se descurcă cum poate, fratele meu nu poate să ne trimită decât un minim necesar în fiecare lună, deci trebuia să am o soluție. Așa că mi s-a părut la îndemână. Am zis că voi sta doar pe perioada studiilor, însă m-am obișnuit cu confortul, cu banii, cu tot ceea ce videochatul îmi poate oferi. Aici, lucrez part-time. Eu îmi fac programul, chiar mă cred un fel de șef al meu. Sunt organizată și mereu am făcut cu maximă seriozitate ceea ce trebuie să fac ca model de videochat. De fapt, acesta este și secretul, cred.Apoi, m-au ajutat mult trainerii de-a lungul timpului, cei care m-au învățat totul cu răbdare. Fiind aici, chiar mă gândesc la cei care nu văd cu ochi buni videochatul, dar habar nu au ce înseamnă. Banul te schimbă, te face să vrei și mai mult, iar dacă te-ai obișnuit cu un anumit confort, cu greu ai în vedere să lucrezi pe puțini bani, zilnic, fără a avea satisfacții. Eu mă bucur că pot pleca oricând cu familia într-o vacanță oriunde, am reușit să-mi cumpăr în acești ani tot ceea ce am vrut. Sincer, vreau să-mi aduc fratele acasă. Voi sta la Vixen Studio până în momentul în care voi avea suficienți bani pentru a deschide o firmă de construcții pentru el, în semn de mulțumire pentru eforturile lui. Mai e un pic… dar eu, cu siguranță, voi mai fi model de videochat part-time!”, spune Marinela.

Marinela, 23 de ani, județul Neamț

3,068 vizualizari in total, 3 vizualizari astazi

Comments 0

Leave a Comment