Ai un job intr-un studio de videochat? Care sunt riscurile?

Indiferent de locul de munca pe care il avem, indiferent de tara in care activam zilnic profesional, indiferent daca ne desfasuram munca in mod fizic sau online, riscuri sunt peste tot iar videochatul cu siguranta ca se incadreaza si el in aceasta categorie de riscuri. De fapt, am putea spune ca in videochat exista mai multe riscuri decat in alte domenii de activitate, fizice sau online.

Asta se intampla deoarece orice model de videochat trebuie sa se protejeze in mediul virtual, atat pe el cat si datele sale personale. In cazul in care acesta are un job intr-un studio de videochat profesional, despre acest aspect nu trebuie sa se ingrijeasca deloc, de riscurile meseriei ocupandu-se o echipa speciala, profesionista in domeniu.

De cealalta parte insa daca modelul isi desfasora activitatea zilnica profesionala acasa si mai ales daca este un model de videochat amator, riscurile sunt foarte mari in aceasta meserie. Mai pe scurt, care ar fi principalele riscuri la care sunt expuse in mediul virtual modelele de videochat?!

Ofertele false, principalele riscuri ale modelelor de videochat!

Atunci cand nu ai mai activat niciodata in profesia de model de videochat si nu ai foarte multe cunostinte despre acest domeniu de munca, te poti fraieri chiar inainte de a incepe propriu zis activitatea. Asta se intampla pentru ca atat pe teritoriul tarii noastre cat si pe teritoriul altor tari din lumea intreaga exista numeroase studiouri de videochat profesionale sau nu, care le prezinta modelelor de videochat amatoare oferte false de angajare iar daca nu cunosti aproape nimic despre aceasta profesie, poti cadea in capcana lor foarte usor.

Multe studiouri de videochat incearca sa faca doar profit de pe urma modelelor si nu le pasa deloc de viata lor. La inceput insa le vor furniza acestora oferte false in care li se va spune ca vor castiga mai multi bani decat vor castiga cu adevarat, le pot amagi in legatura cu termenii contractului, daca acestia nu sunt cititi bine sau pot introduce in contractul de munca anumite clauze in defavoarea modelului. Tocmai de aceea, cei care isi desfasoara zilnic activitatea profesionala in acest domeniu le recomanda modelelor la inceput de drum, sa citeasca cu atentie contractul de munca inainte sa il semneze.

Fraudele informatice, un alt risc la care se expun modelele de videochat pe internet!

Asistenta tehnica si suportul dedicat 24 de ore din 24 sunt servicii oferite de catre studiourile profesionale de videochat care isi respecta modelele din firma. Totusi, in cazul in care lucrezi de acasa, cu siguranta ca esti expusa pe internet la multe riscuri, fraudele informatice fiind principala problema.

Atunci cand vorbim de fapt despre fraude informatice, ne referim la confidentialitatea datelor personale care pot fi foarte usor divulgate de catre hackeri daca modelul de videochat nu face ceva in acest sens sau daca nu renunta la a mai lucra de acasa si se angajeaza la un studio de videochat profesional cum este VixenStudio spre exemplu, cel mai profesional studio de videochat din Moldova cu sediile in orasele Iasi si in Suceava.

Modelele de videochat risca sa lucreze pentru un studio ilegal daca nu sunt atente si la acest aspect!

Este recomandat ca inainte sa semnezi un contract de munca cu un anumit studio de videochat profesional sau nu, sa iei in considerare si recenziile fostelor modele care au activat zilnic profesional acolo pentru o anumita perioada de timp, indiferent daca aceasta a fost scurta sau lunga. Ele sunt cele mai in masura sa isi dea cu parerea despre respectivul studio si tu poti si trebuie sa le asculti daca nu vrei sa risti sa lucrezi intr-un studio ilegal. De altfel, poti sa iti dai seama despre legalitatea studioului in momentul in care te duci acolo si vezi ca lucrurile stau total diferit fata de cum ti-au fost expuse la inceput.

In concluzie, daca vrei sa nu risti prea mult in meseria de model de videochat, cel mai indicat este sa te angajezi la un studio profesional. De altfel, daca optezi pentru un job intr-un studio de videochat amator, trebuie sa fii foarte atenta la toate riscurile expuse mai sus si la multe altele nespuse inca, astfel incat sa nu ai probleme mai tarziu si sa nu iti para rau ca ai ales respectivul studio sau chiar domeniul de munca in videochat.

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Phone icon
0735.168.703
WhatsApp icon
0735.168.703