Ce sa nu spui niciodata despre tine pe internet, nici macar atunci cand esti model de videochat

E clar ca mediul online ne ocupa tot mai mult timp, reusind sa inlocuiasca, nu stim inca daca e bine sau nu, activitati si hobbyuri care, candva, parca ne faceau viata sa para mai simpla si sa ne placa si mai mult sa traim. Internetul a capatat increderea oamenilor treptat, iar acum, parca dam cu si mai mare usurinta informatii desre noi fara sa ne gandim ca am putea avea de pierdut in cazul in care dam peste cine stie ce nebuni. Internetul e viclean si ataca acolo unde nu te astepti, cand nu te astepti, ceea ce e un lucru riscant, daca e sa ne gandim la primejdiile pe care le implica aceasta deschidere a oamenilor in a impartasi cu strainii tot felul de date private.

De ce „nici macar atunci cand esti model de videochat”? Pentru ca riscuri exista si atunci… cand esti conectata pe un server oficial si ai in „spate” un studio de videochat puternic, te-ai putea gandi ca ai protectie, dar daca tu dai strainilor informatii despre tine, din momentul in care ai iesit pe usa studioului, cine te va mai proteja?

„Multi nu stiu ce valoare au datele lor, mai ales atunci cand accepta sa urmareasca sau sa primeasca anumite informatii!”, spun specialistii din domeniul IT, completand cu un fapt care ustura, daca putem spune astfel, caci e foarte usor sa te inregistrezi pe internet, asta spune toata lumea, dar ceea ce nu spune nimeni e cat de greu iti poti sterge urma dupa… si aici ne raportam strict la zona comerciala care a inceput sa colecteze tot mai multe informatii despre utilizatorii platformelor online, stfel incat, profilul clientului sa fie cat mai bine conturat.

Totusi, desi pare de speriat, mai ales cand vorbim despre domenii in care se lucreaza pe bune cu mediul online, cum ar fi videochatul, veti fi surprinsi sa aflati ca acolo, desi tuturor le este teama sa nu se afle adevaratul loc de munca la care lucreaza, confidentialitatea datelor furnizate este principala „arma” cu care studiourile de videochat isi recruteaza modelele de videochat iasi.

Specialistii spun ca e foarte important sa citim termenii si conditiile, dar cati dintre noi fac asta? Oricum, indiferent de motivul pentru care am ales sa facem parte dintr-o anumita comunitate, in cazul in care char ne dorim sa nu mai facem parte din mediul virtual, sa ne stergem urma de pe diverse retele de socializare, tot specialistii ne spun ca bine ar fi sa stergem toate datele de pe vechiul cont si apoi sa redirectionam totul spre o noua adresa de mail. Evident, o varianta e si sa contactam diversele companii pentru a cere stergerea informatiilor care ne privesc, dar aici ne raportam strict la acele conturi la care ne-am abonat, ceea ce nu prea ne ajuta in contextul articolului.

Și, totusi, pentru a nu ne departa foarte tare de tema articolului, sa ne facem griji pentru datele noastre, mai ales cand lucram in domeniul videochatului? Nu, spun managerii studiorilor de videochat, mai ales ca totul se bazeaza pe discretie si confidentialitate. Dar tot ei ne spun ca, desi le este interzis sa furnizeze clientilor date personale, multe dintre modelele de videochat aleg sa le dea datele personale celor cu care discuta, asta pentru a trece in privatul lor de acasa. De acolo, sunt singurele raspunzatoare in cazul in care ajung sa fie santajate sau li se fura identitatea.

De aici intervine precautia fiecarei persoane, dar si responsabilitatea acesteia pentru fapte. Viata expusa in mediul virtual poate fi tare inselatoare, iar riscurile pe care ti le asumi atunci cand alegi sa te vezi cu persoane straine, mai ales care nu locuiesc in aceeasi tara sau oras, intrucat nu doar ca te scot din zona de confort, ci iti starnesc si temerile. Un strain ramane un strain si nu de putine ori, astfel de persoane deschise au cazut victime ale unor retele de traficanti. De aceea, cand esti acasa si alegi sa vorbesti cu un necunoscut, ofera cat mai putine informatii despre tine, anunta-i pe apropiati și nu fa nimic din ceea ce și-ar putea cere sa faci. Iar daca vrei sa faci, cauta macar sa fii intr-un cadru legal, care te poate oricand proteja.

2 comentarii la “Ce sa nu spui niciodata despre tine pe internet, nici macar atunci cand esti model de videochat”

  • Alexandra Sasha
    28/03/2020 at 9:25 am

    Buna dimineata , am 38 ani , caut un loc de munca in Iasi ca model de videochat. Spre ce videochat m-ati indruma?

  • Alina Stefanica
    28/03/2020 at 9:28 am

    Cu ce spuneti de obicei ca va ocupati. Intentionez sa ma angajez la un videochat si as dori sa flu parerile voastre. Ce videochat din Iasi ofera cazare?

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Phone icon
0735.168.703
WhatsApp icon
0735.168.703