Femeile și sexul: de la amanta care a unit Italia la colecționara de artă și a o mie de bărbați

Sexul a căpătat o conotație mai deocheată de-abia în ultimele secole, căci au fost ere în care sexul îmbrăca până și cele mai deocheate forme care azi, ne-ar face să ne facem cruce de două ori doar imaginându-ne acele ritualuri. Sexualitatea a vândut dintotdeauna, iar acolo unde e sexualitate e și feminitate. A fi o femeie cu sex-appeal nu înseamnă că ești vreo oarecare femeie ușoară, căci feminitatea e o trăsătură nativă pe care, de multe ori, nici nu trebuie să faci ceva anume pentru a o valorifica. O ai sau nu, punct.

Totuși, să nu deviem de la subiect… se știe că pentru femei sau început războaie și se mai știe faptul că tot femeile au fost cele care dintotdeauna au știut unde să puncteze pentru a obține ceea ce-și doresc. De regulă, bărbații sunt cei care se laudă cu numărul celor care le-au trecut prin așternuturi, dar istoria arată că au fost și ceva domnițe care au răvășit minți în pat, care au rămas cunoscute tocmai pentru apetitul sexual dezvoltat, dar și priceperea. Și nu, să nu vă imaginați cumva că aceste dudui erau de-o frumusețe răpitoare. Nici pe departe. Unele dintre ele, cel mai probabil, azi, n-ar întoarce capete pe stradă.

În secolul al 19-lea, istoricii vorbesc despre Contesa de Castiglioni (Virginia Oldoini) ca fiind femeia care a reușit, prin calitățile sale de excepție în pat, să unească… Italia. Deși se căsătorise la 17 ani cu cineva cu mult mai în vârstă decât ea, tot familia s-a gândit că ar fi mai bine să devină amanta lui Napoleon al III-lea, ceea ce s-a și întâmplat. Întreg planul a fost pus la cale de vărul acesteia care a reușit, grației ei, să vadă cum, la scurt timp după ce Virginia Oldoini a devenit amanta împăratului, peninsula italică devenea realitate.

În „Memoriile unui iubitor de artă”, Peggy Guggenheim a vorbit mai mult despre sex decât despre artă, colecționară de artă fiind. Se spune că a bifat peste 1000 de bărbați, impresionant, nu? A fost căsătorită și a avut doi copii, însă nu pentru aceste „fapte” a rămas în istorie…

Talullah Bankhead, actrița care a crezut că poate fi maică, mănăstirea fiind și locul în care se presupune că și-ar fi început viața sexuală, a iubit sexul cu toată ființa. De fapt, sexul, adică această plăcere pe care nu și-a negat-o niciodată, i-a adus și o boală cu transmitere sexuală pe care a dus-o vreme de aproape trei decenii. A fost inclusiv adepta unor relații gay, pe care nu și le-a ascuns, dimpotrivă. Dar Talullah, fizic vorbind, chiar avea „acel ceva”.

Astăzi, industria sexului, cu toate formele pe care le îmbracă este, în continuare, una dintre cele mai profitabile. Totuși, azi, altele sunt motivele pentru care femeile se aventurează într-o industrie atât de greu de înțeles pentru cei mai pudici. Azi, dacă ești fată deșteaptă, nici nu trebuie să te duci cu tot soiul de indivizi pentru a dobindi fel și fel de bunuri, ai un loc de munca bine plătit pentru a face bani, pentru a fi independentă.

E ciudat și curios, pe de o parte, cum înainte, femeile nu erau blamate pentru că ăi căutau pe bărbați pentru a le fi satisfăcute dorințe materiale, dar azi sunt văzute ca fiind pe interes. De când lumea, femeia a căutat și altceva decât simpla satisfacere sexuală, dar oamenii uită. Diferența e că acum, femeia chiar are toate pârghiile posibile pentru a-și lua destinul în mâini pentru a avea orice de una singură. Mai puțin afecțiunea… pe aia chiar n-o cumperi cu nicio sumă. Credeți voi că femeile despre care am vorbit mai sus n-au fost iubite? Și încă cum…doar că atunci, societatea nu judeca pentru că societatea nu avea prejudecăți.

1 comentariu la “Femeile și sexul: de la amanta care a unit Italia la colecționara de artă și a o mie de bărbați”

  • Nicoleta P
    14/01/2020 at 6:53 pm

    Buna seara , care este profilul unui model de videochat in Iasi?. Sunt la cautare doar cele cu dimensiuni 90-60-90?

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

0735.168.703
0735.168.703