Feminin sau masculin: ce facem cu bărbatul?

Faptul că există cineva care să spună lucrurilor pe nume, deranjează. Mai ales atunci când există o fărâmă de adevăr în acele vorbe, căci doar adevărul poate deranja, niciodată minciunile. Cam așa se întâmplă de o bucată de vreme, timp în care mulți dintre cei „cu musca pe căciulă” s-au simțit ofuscați și și-au zis că se trezesc toate frustratele să vorbească. Totuși, nu-i chiar așa… iar faptul că bărbații au ajuns să fie mai ceva ca femeile când vine vorba despre îngrijire, nu trebuie să ne spună nimeni, vedem singuri, la saloane.

Ceea ce, până într-un punct, e perfect normal și de apreciat, problema e până unde poate merge, în limite cât de cât normale, această efeminare a bărbaților? Uneori, pare fără bariere! Când și de ce s-a ajuns aici, nici psihologii nu au găsit un motiv pertinent și un moment zero, însă e de știut faptul că odată cu noile generații, odată cu anumiți idoli care au avut acces la bani și faimă, dezmățul a început, a început și promovarea acestor noi „trenduri”. Dar, totuși, să nu dăm vina pe marketingul unor fotbaliști sau vedete internaționale, ci să mergem în profunzimea problemei: familia, locul în care băiatul vede primele comportamente sociale- cele ale părinților. Iar aici, rolul mamei e diferit în cazul fetelor, precum și în cazul băieților.

Mama e persoana pe care copilul o are cel mai mult în preajmă, iar atunci când aceasta transferă băiatului mai multă afecțiune și grijă decât e cazul, tratându-l plăpând, ca pe o fată, se creează declicul, spun psihologii, căci e o limită destul de fragilă între cât și cum trebuie manifestată tandrețea și afecțiunea în cazul băieților. Mama are tendința, astfel, de a transfera către băiat propriile nevoi, iar asta, pe termen lung înseamnă deprinderea unor trăsături și aptitudini feminine, care-l fac să fie arătat cu degetul și văzut ca pe o femeie în haine de bărbat.

„Există joburi în care e nevoie să fii atractiv. Iar aici, unul dintre domeniile în care e nevoie să fii ca scos din cutie, un păpușel, e videochatul, un domeniu în care se angajează tot mai mulți bărbați. E adevărat, aici primează nevoia de bani, și de aceea ajuns să fie modele de videochat. Podiumurile de modă nu agreează nici acum un model efeminat, ci doar îngrijit, însă doar acești băieți efeminați știu de unde-și au inspirația atunci când aleg să se dezvolte astfel. Oricum, e ciudat că sunt bărbați efeminați care cred că masculinitatea se arată prin faptul că poartă barbă, dar nu e chiar așa.”, spun specialiștii.

Modelul feminin promovat azi e acela de femeie puternică, acea femeie care poate avea și face oricând ceea ce, în urmă cu ani, putea fi făcut doar de către bărbat sau împreună cu acesta. Pe termen lung, și aici este o problemă pentru că, în timp ce bărbații sunt efeminați, femeile devin tot mai masculine în comportament, iar această inversare a rolurilor nu e deloc de bun augur. Asfel, bărbatul începe să se vadă inutil pentru că nu mai are cum să-și valideze masculinitatea.

Dintotdeauna, rolul bărbatului a fost de „pater familias”, adică stâlpul casei, ocrotitorul familiei, iar azi, încet-încet, acest rol este din ce în ce mai diminuat. El pare incapabil de a-și proteja femeia, familia, de a oferi siguranță și de a-și asuma riscuri, de a-și lua în serios și pe bune atributele de bărbat. Totuși, un astpect pozitiv stă în faptul că acestui tip de bărbat nu-i e rușine să-și expună sentimentele și emoțiile, de teama de a nu fi blamat, ci înțelege că și băieții plâng câteodată, că nu e nimic rău în a spune că nu mai poți, că ai ajuns la capătul puterilor. Uneori, căci dacă face din asta o obișnuință, iarăși nu-i ok…

9 comentarii la “Feminin sau masculin: ce facem cu bărbatul?”

 • Nadia M
  15/01/2020 at 4:13 pm

  Buna seara, sunt interesata de locul de munca din Iasi , dar nu vorbesc engleza la perfectie.

  • VixenStudio
   15/01/2020 at 5:30 pm

   nu este oligatoriu sa stii la perfectie

 • Elena M
  15/01/2020 at 4:18 pm

  Buna seara , cum ar trebui sa arat ca sa lucrez in videochat?

  • VixenStudio
   15/01/2020 at 5:29 pm

   Cum te-a inzestrat Dumnezeu 🙂

 • Ionela N
  15/01/2020 at 4:21 pm

  Buna , de ce acte am nevoie pentru a incepe sa lucrez in videochat?
  Cu drag Ionela

  • VixenStudio
   15/01/2020 at 5:28 pm

   Carte de identitate sau pasaport

 • Mona C
  15/01/2020 at 4:23 pm

  Buna seara , problema mea este ca nu sunt din localitate , se ofera cazare pentru locul de munca din Suceava?

 • Anemona V
  15/01/2020 at 4:28 pm

  As citit un articol din care reiesea ca persoanele care lucreaza la un videochat din Iasi primesc cazare gratuita , cum e la voi?

  • VixenStudio
   15/01/2020 at 5:27 pm

   noi oferim cazare gratuita

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

0735.168.703
0735.168.703