Hai sa vorbim despre obiective si cum facem sa le indeplinim

Sigur, vom spune ca toti avem obiective, din moment ce zilnic ne spunem ca vrem ceva. Dar e acel „vreau sa” suficient pentru a sti ce avem de facut sau e nevoie de un traseu adecavt fiecarui obiectiv, astfel incat sa fim convinsi ca am facut tot ce ne-a stat in putere pentru a-l indeplini? Curios, nu? Foarte, mai ales ca e foarte probabil ca proiectia mentala fie mult mai anevoioasa decat ne-am fi inchipuit.

Totusi, „vreau sa” exprima o dorinta expusa, nu doar gandita. E un fel de transpunere a gandului in „strigat”. E dorinta, hotarare, determinare. Sau nu? Iar daca v-am spune ca mereu e vorba de rabdare, nu ne-ati crede, stim. Despre rabdare si a face ceva in sensul in care ne-am propus… si de a avea incredere, mai ales cand vocile interioare si exterioare ne spun ca nu vom reusi, ca e greu, ca nu vom ajunge acolo unde ne-am propus. Da, despre autosabotare vorbim, mai ales acolo unde ne poticnim si simtit ca nu mai e nimic de facut in sensul in care ne-am dorit initial. Dar cine a zis ca totul se face peste noapte si fara greseala? Chiar și atunci când vine vorba despre videochat

„‹Vreau sa am masina X!› sau ‹Vreau sa ajung sa vizitez destinatia Y!› sau ‹Vreau casa mea!› sunt doar cateva dintre obiectivele sau, mai bine zis, motivatiile pe care le-am intalnit de cele mai multe ori la fetele care vin la studioul de videochat pentru a se angaja ca modele de videochat. Ele nu stiu ce trebuie sa faca pentru a-si atinge acel obiectviv, dar vin motivate, iar acesta e cel mai greu pas de facut cand vine vorba despre videochat si oportunitatile pe care acesta le ofera.

Vorbim de obiective care pot fi cuantificate, care tin de noi, pentru care stim deja ca noi suntem responsabili. Cine vine la studioul de videochat cu gandul ca un client se va indragosti si le va propune o familie, nu raspunem.”, spun reprezentantii Vixen Studio.

Din punct de vedere psihologic, psihologii spun ca orice obiectiv are nevoie de un plan si ca nu trebuie sa ne hazardam in obiective mari. Avem nevoie de obiective mici pentru a ne acomoda cu traseul, cu actiunile. Obiectivele au nevoie de pasi mici, simpli si sa fie cat mai aproapiate de prezentul in care traim. Doar in cazul obiectivelor pe termen lung e nevoie de mici obiective pe termen scurt, interpuse chiar, iar atingerea acestora meritand sa fie celebrata, fiind motiv de satisfactie.

Da, suntem cei care ne gasim scuze mai mereu, insa exista si cateva trucuri care te pot ajuta sa treci peste astfel de capcane, indiferent ca vorbim despre videochat sau oricare alt domeniu, chiar daca la videochat, important este sa ai o stare mentala buna, sa fii comunicicativa, sa nu lasi de banuit ca ai fi pudica sau ca faci asta pentru bani… sa joci teatru bine, pe scurt. Deci, cum spuneam:

–          Ce-ar fi sa fii sincer cu tine, inainte de orice, si sa nu te minti? Spune exact ce vrei sa faci si stabileste si o recompensa, vei fi mai motivata.

–          Oricat de ciudat ar parea, daca ne punem intrebari si pentru cele mai simple si firesti gesturi, incepem cumva sa ne damm seama ca inclusiv si atunci cand alegem sa ne relaxam, tot despre capacitate e vorba.

–          Cand simti ca nu mai poti, fa un exercitiu de imaginatie si inchipuie-ti ca ai reusit sa ai ceea ce ti-ai propus in obiectiv. Parca e misto pe plaja aia din Maldive, nu? Iata motivatia si clipa de fericire!

–          Planifica, bifeaza obiective mici, citeste si mereu fa ceva in sensul obiectivului setat.

–          Nu te uita la cei din jurul tau. Mai ales in videochat, nu te compara cu alte colege, alte modele de videochat. Suntem diferiti, e firesc sa avem performante diferite! Da ce ai mai bun din tine tu, pentru tine, nu uitandu-te la altii.

–          Util iti poate fi si un jurnal, un fel de monitorizare a ceea ce ai facut in fiecare zi pentru obiectivul tau.

–          Esecul face parte din viata noastra! Ia lectia, povestea, nu te crampona intr-o situatie din care ai impresia ca nu mai poti iesi…

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Phone icon
0735.168.703
WhatsApp icon
0735.168.703