Povești cu lover-boy și destine răvășite. La ce să fii atentă atunci când îți întâlnești iubirea pe Internet

Spre deosebire de bărbați, femeile pot fi mai ușor impresionate cu vorbe. Faptul că acestora li se spune fix ceea ce vor să audă îi ajută să le prostească în așa fel încât, cei care au planuri ascunse în spatele tastelor, pot obține orice cu mare ușurință. Să nu te pui cu mintea îndrăgostită, e un sfat pe cât de general, pe atât de înțelept, dar câți dintre noi îl avem în vedere atunci când, pe diverse rețele de socializare, ne plac discuțiile cu unii necunoscuți?

Multe povești de dragoste încep azi pe internet, cu un simplu „like”, comentariu sau salut timid, însă există și mulți escroci sentimentali care-ți pot ruina viața dacă nu ești un pic mai atentă. Despre metoda „lover boy” s-au scris multe articole. E acea metodă prin care victima se îndrăgostește iremediabil de cel care îi promite marea cu sarea, că o va lua de soție și ce cămin minunat vor avea împreună. E metoda care, după ce te-a prins în „vrajă”, îți poate ruina întreaga viață pentru că iubitul tău imaginar te va pune să faci fel și fel de lucruri doar pentru a-i arăta dragostea nemărginită și pentru „binele vostru”.

„Metoda lover-boy a făcut suficiente victime, mai ales printre adolescente, fetele fiind la vârsta la care chiar pot crede că dragostea virtuală există. Și metoda funcționează în continuare, cu toate campaniile și avertizările autorităților. Primul sfat este ca atunci când cineva străin încearcă să se bage în seamă la tine, să mai vorbești despre treaba asta și cu cineva de încredere. Un profil de Facebook poate fi înșelător, iar multe cazuri au dus la adevărate drame pentru cele care au crezut că într-adevăr au cunoscut iubirea. În spatele acestor metode, de multe ori, stau rețele de trafic de persoane fără scrupule, care nu vor decât să te folosească pentru a le aduce un profit generos lor.”, spun specialiștii.

Dacă nu vrei să cazi pradă acestor escroci, e bine să știi că dragostea pe internet există în foarte puține cazuri, dar că poți să te joci de-a îndrăgostitul și să faci și bani în cadrul unui studio de videochat autorizat, doar dacă ai cel puțin 18 ani împliniți! Dar nu despre asta e vorba acum… chestiunea e despre tine, femeie, cea care trebuie să înveți să te menajezi și să vezi cum e cu dragostea adevărată, nu cea cu care te prostesc alții pe internet și ajungi să fii traficată, de multe ori, fără să-ți dai seama. Dacă cineva te-a contactat pe internet, povesteste despre asta părinților și prietenilor.

Ai grijă ca nu cumva, în spatele unei fotografii frumoase, să fie vreun cine știe cine care nu are alte gânduri cu tine decât cele care țin de bani. Ba mai mult, ai grijă ce vorbești pe internet și ce fotografii trimiți. Nu de alta, dar cei care se ocupă cu asta, chiar pot folosi totul împotriva ta când și-au văzut scopul atins. Prevenția e întotdeauna calea cea mai bună…

„De cele mai multe ori, aceste personaje le promit căsătorie și copii, fericire și o viață de huzur. Încă trăim într-o societate care pune preț pe aceste lucruri care trebuie să se întâmple până la o anumită vârstă, mai ales acolo unde educația lipsește, iar din disperare și naivitate, fetele cad pradă acestor escroci sentimentali. Informarea e principala metodă de prevenție. Apoi, urmează celelalte…”, completează psihologii.

1 comentariu la “Povești cu lover-boy și destine răvășite. La ce să fii atentă atunci când îți întâlnești iubirea pe Internet”

  • Dana T
    14/01/2020 at 6:37 pm

    Cunosc o persoana draga care incearca sa ma convinga ca exista posibilitatea de a castiga peste 2 mii de euro din videochat , fara a fi nevoita sa te dezbraci. Voi aveti astfel de locuri de munca in Suceava?

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Phone icon
0735.168.703
WhatsApp icon
0735.168.703