Scapă de stresul de la locul de muncă și află ce trebuie să faci pentru o stare de bine mai bună

Am auzit de multe ori oameni care se plâng de un loc de muncă la care merg cu silă, nu cu drag, ceea ce le creează o stare deloc bună pentru psihic, în primul rând. Pe termen lung, consecințele pot fi grave, stresul fiind una dintre marile probleme ale secolului în care trăim, iar presiunea societății contribuie din plin la intensificarea acestuia. Mișelește, stresul lovește în tine și atacă mai ales stima de sine și concentrarea, ceea ce, pe termen lung, devine o problemă care nu se va putea rezolva decât pe canapeaua unui psiholog. Prevenția e cea mai bună „armă” împotiva stresului, dar avem curaj și răbdare pentru a acționa în consecință?

„Stresul, la locul de muncă, nu ține neapărat de faptul că mulți fac un compromis și se angajează pentru că au nevoie de un venit, de un loc de muncă prin care să-și asigure existența, ci și de anumite proiecte care au termene precise, pentru căare există întârzieri aferente. Nu de puține ori, pacienții care ajung la noi, la psihoterapeuți, se plâng de faptul că ajung să fie sleiți de putere, că au o stare permanentă de nervozitate sau că au impresia că nimic nu le iese așa cum și-ar dori. Da, locul de muncă e un factor permanent de stres, însă dacă înțelegem că putem diminua efectele aceste boli milenare, putem trăi în armonie ani buni.”, spun terapeuții.

Indicat este să găsiți un loc de muncă unde poți fi fericiți și nu de puține ori, am citit studii despre cât de bine se simt modelele de videochat la locul de muncă. Da, videochatul n-are cum să fie niciodată un factor de stres pentru că e un loc de muncă mereu provocator, în sensul că nicio zi de muncă nu seamănă cu alta, iar presiunea nu este din partea ta, ci poate fi indusă de către tine pentru tine.

Spunem asta pentru că, într-adevăr, un model de videochat devine propriul angajator și știe că pentru rezultate epe măsură trebuie să se implice și să acționeze în consecință… dar, despre acest, subiect, într-un alt articol. Până atunci, hai să vorbim despre câteva sfaturi pe care psihologii le au pentru tine pentru a elimin stresul de la locul de muncă:

–          colegii de la locul de muncă nu-ți pot deveni cei mai buni prieteni, dar poți avea o amiciție de calitate cu ei. Cu alte cuvinte, încearcă să fii sinceră și deschisă cu aceștia, iar atunci când simți că te deranjează ceva, spune direct, fără ocolișuri, dar ai gijă la cuvintele pe care le alegi.

–          lasă grijile de la locul de muncă deoparte atunci când ai zile libere. Mai exact, încearcă să te detașezi cu adevărat, renunță la a mai verificat mailuri, la a-ți mai lua să lucrezi proiecte acasă, oferă-ți timp pentru tine- citește, mergi în natură, pleacă departe de forfota orașului.

–          muzica are un rol important în destresarea noastră, iar o muzică liniștitoare poate avea rol curativ. Încearcă măcar ca pe drumul spre birou să asculți un gen de muzică liniștitor. Efectul poate fi imediat.

–          știm, e dificil, dar dacă începi să fii organizată la locul de muncă, îți ușurezi cu mult ceea ce ai de făcut. Începe să planifici prioritățile, să te ții de „carnețel” și să îți asumi rezultate. Te va ajuta!

–          da, e clișeic, dar o alimentație sănătoasă și sportul chiar duc la o viață lipsită de stres. Așa că îți propunem să mai lași din grăsimi, carbohidrați și zahăr, alcool sau prea multă cafea și-ai să vezi o îmbunătățire evidentă a stării de spirit. Încearcă ciocolata cu conținut ridicat de cacao, carnea slabă, fructe și legume proaspete. Vei fi surprinsă, ai să vezi, și tu, și cântarul!

Hai că nu-i chiar greu să scăpăm de stres, nu? Cu puțin exercițiu, se poate!

1 comentariu la “Scapă de stresul de la locul de muncă și află ce trebuie să faci pentru o stare de bine mai bună”

  • Sorin T
    14/01/2020 at 6:44 pm

    Salut , am gasit anuntul in ziarul de Iasi , si as dori sa aflul daca locul de munca din Iasi ofera bonusul de angajare si pentru baieti.

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Phone icon
0735.168.703
WhatsApp icon
0735.168.703