Siguranța de care se tem femeile intr-o societate in care conteaza „gura lumii”

Sa fim sinceri… chiar daca toate revistele glossy vorbesc despre femeia emancipata, femeia independenta, cea care le face pe toate si n-are nevoie de barbati si pare dezinteresata de tot ce o inconjoara, societatea in care traim este inca de asa natura incat „gura lumii” poate umbri orice fel de aripi. Da, da, e fix ca in acea zicala „ce-o sa zica gura lumii?”. Ani la rand, de mici inca, fetele sunt invatate sa nu fca familia de ras.

Chiar daca vorbim de o nota proasta, de experiente sexuale, de concedieri sau de esecuri, cumva, crestem in umbra acelui „sa nu ne faci de rusine” si acelui „ce-o sa zica lumea?”. Evident, in anii adolescentei, cand psihic nu esti stabila din cauza ca viata inca nu te-a copt, ca sa nu spunem ca nu ti-a copt-o, pleci urechea, iar astfel iti iei cumva o pecete care iti reduce orice avant pe care le-ai putea avea.

Pe caz concret: cititi orice comentariu la orice postare care are drept subiect videochatul. Cat de aratate cu degetul sunt femeile care au ales sa fie modele de videochat? Nu va faceti ca nu stiti despre ce e vorba sau ca nu e asa, caci sigur si voi ati avut porniri dintr-astea de-a lungul timpului. Tocmai, poate chiar in anii in care traiati dupa „ce va spune gura lumii”. Sa facem cateva specificatii in acest caz dat cu titlu de exemplu:

·         a fi model de videochat inseamna un loc de munca ca oricare altul. Este o alegere, nu te forteaza nimeni, iar performanta cere seriozitate, hotarare, implicare. Un model de videochat stie ca trebuie sa munceasca pentru acei bani pe care stiu multi ca ii castiga, nu e ca si cum ar sta degeaba.

·         activitatea de videochat este o activitate reglementata legal. Iar daca este astfel, de ce vedem modelele de videochat ca fiind un fel de infractoare care atenteaza la… la ce? Nu baga nimeni mana in buzunarul nimenui, nu e nimeni obligat la nimic. Totul e despre alegere.

·         e gresit ca o femeie sa-si doreasca mai mult pentru ea si sa aiba curajul sa-si asume ca ea singura isi poate acorda viata lipsita de griji la care viseaza?

·         cu ce deranjeaza modelele de videochat, de fapt? Daca au interventii estetice, ghiciti ce, si femeile din alte domenii de activitate decat videochatul au operatii estetice. Si alte femei se imbraca in haine de firma. Si alte femei isi permit sa plece in vacante exotice. Si alte femei isi permit orice! Nu doar modelele de videochat

Totusi, avand in vedere ideea de la care am plecat… de multe ori, „gura lumii” a taiat aripi. Iar asta e doar pentru ca am permis. Dar de cate ori, la nevoie, „gura lumii” a sarit ca sa va ajute? Sigur ati avut momente in care psihic ati fost la pamant, financiar nu mai vorbim, iar lipsa curajului v-a facut sa va complaceti intr-un loc de munca pe care il urati. Inchide ochii acum și imagineaza-ti ca acest cosmar se incheie. Simti deja puterea pe care ti-o confera un asa sentiment? Si nu-i asa ca iti place?

Senzatia de libertate nu ti-o poate fura nimeni, indiferent de natura libertatii. Iar daca femeile spun ca nu prea le pasa de ceea ce aud in jur, sa fim realisti, cate dintre aceste femei nu s-a simtit jignita cand i s-a spus ca este curva doar pentru ca a avut nu stiu cati parteneri? Parca-parca incepeti sa nu mai fiti asa rusinoase sau superficiale si sa recunoasteti ca va cam intereseaza ce zice gura lumii… eh, bine, incercati sa va descoperiti, sa va raspundeti la intrebari sincere desre voi. De-abia atunci incepi sa atingi un nivel periculos de libertate, iar siguranta, cu orice „compromis” pe care-l presupune, nu o sa va mai para doar o dorinta, ci un pas spre implinire!

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Phone icon
0735.168.703
WhatsApp icon
0735.168.703