[UPDATE 2020] Top 6 lucruri misterioase despre orgasm

Update 2020: Orgasmul este principalul rol pe care il are orice partida de sex. Indiferent daca discutam despre partea feminina sau despre cea masculina, trebuie sa stim ca fiecare partener in parte incearca sa ii satisfaca placerile celuilalt, chiar si atunci cand vorbim despre domeniul videochat. Astfel, daca amandoi se simt bine in timpul partidei, implicit si sexul este mai reusit. Tocmai acesta este si motivul principal pentru care orgasmul joaca un rol atat de important atat pentru reprezentantele sexului frumos, cat si pentru barbati. Conform studiilor recente facute in strainatate la o Universitate cu prestigiu asupra oamenilor casatoriti dar si a concubinilor cu multi ani vechime, daca in timpul partidelor de sex unul dintre parteneri nu ajunge la orgasm niciodata, cu siguranta ca partenerii nu sunt compatibili si implicit relatia se destrama.

Orgasmul este placerea misterioasa de care ai parte daca ai partenerul de sex potrivit. In plus, atunci cand ai orgasm esti mult mai fericit, mai pasional si te simti mai bine in propria ta piele. Acest lucru se intampla indiferent de cine provoaca orgasmul in pat, respectiv – cel care are parte de el ajunge pe culmile extazului iar celalalt partener se simte implinit ca a reusit sa il provoace.

Multi cercetatori au incercat sa dezlege dilemele orgasmului insa pana si in zilele noastre acesta a ramas un mister. El poate fi explicat din punct de vedere chimic insa doar atat. Un lucru foarte ciudat atunci cand vorbim despre orgasm este acela ca s-a dovedit stiintific ca femeile ajung mult mai greu la orgasm insa atunci cand o fac, acesta dureaza o perioada mai mare de timp spre deosebire de persoanele de gen masculin la care treaba sta exact invers.

Orgasmul avut depinde de mai multi factori, precum – varsta partenerilor, relatia dintre ei, locul in care se executa partida de sex, de experienta sexuala avuta de fiecare partener in parte, daca acestia sunt stresati sau nu dar si daca unul din ei urmeaza sau nu o anumita medicamentatie. Tocmai acesta este si motivul pentru care nu se ajunge intotdeauna la orgasm. De altfel, femeile ajung mult mai greu la satisfacere datorita faptului ca ele gandesc mult, chiar si in timpul actului sexual.

–––-

Un subiect pe cat de tabu pentru unii, pe atat de interesant pentru altii, iata un top a celor mai interesante lucruri descoperite de cercetatori despre orgasm!

1. Durerea este simtita in mod diferit atunci cand ai parte de un orgasm. Daca unele stari mai putin comode iti provoaca dureri in anumite momente, afla ca lucrurile nu stau la fel atunci cand e vorba de un orgasm. Senzatiile care se simt pe parcursul unui orgasm nu vor fi niciodata incomode pentru parteneri, fiind responsabile doar de placerile provocate acestora, dar mai ales femeilor!

2. Ziua a 14-a a menstratiei este cel mai bun moment al unui orgasm. Potrivit revistei „The Journal of Sexual Medicine”, pe parcursul acestei zile clitorisul unei femei este cu mult mai mare decat in mod normal, cu aproape 20%, fapt care intensifica placerea resimtita de femeie in timpul orgasmului.

3. Orgasmul creste sansa aparitiei unei sarcini. Practic, pe durata contractiilor provocate de placere, spermatozoizii ejaculati de partener sunt transportati mai usor catre ovul. Asadar, placerea are un avantaj si mai mare pentru femeile care isi doresc sa devina mamici.

4. Exista femei care trebuie sa „munceasca” pentru a ajunge la momentul orgasmului, in timp ce altele il au garantat de fiecare data. Daca distanta intre clitorisul unei femei si vaginul dansei este mica, cu atat poate fi stimulat mai usor, iar orgasmul va fi atins de aproape fiecare data. Insa, nu acelasi lucru se intampla si femeilor ale caror anatomii sunt diferite in ce priveste acest aspect.

 

5. Momente ciudate, dar orgasme garantate. Majoritatea femeilor sustin faptul ca atunci cand intretin raporturi sexuale in locuri mai putin obisnuite, actul fiind unul spontan, placerea pe care o resimt este mult mai intensa decat cea resimtita in dormitor. Datorita unor vibratii sau a unui contact cu o anumita suprafata, orgasmul poate fi atins mult mai repede si mai usor. In mod socant, exista femei care sustin ca au atins orgamsul chiar in momentul in care au dat nastere copiilor!

 

6. In timpul orgasmului se elibereaza prolactina, substanta responsabila de starile de somnolenta. Din cauza aceasta, de cele mai multe ori, dupa o partida de sex, femeile au tendinta de a deveni somnoroase.

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Phone icon
0735.168.703
WhatsApp icon
0735.168.703