Ultima „fiță” printre chinezoaicele înstărite: prietenul virtual. Ce înseamnă acest tip de videochat non-adult și cum le ajută pe femei

Când spunem că dezvoltarea tehnologică are și minusuri, dezumanizarea la care asistăm e unul dintre acestea. Ne ascunde în spatele unor taste și credem că știm să socializăm, însă puși față în față, de-abia ne mai găsim cuvintele. La acest nivel de „comunicare” s-a ajuns odată cu fenomenul rețelelor de socializare care chipurile aduc oamenii mai aproape, dar, de fapt, îi distanțează. Recent, un nou tip de business a luat ființă în China, prietenul virtual fiind un serviciu tot mai căutat de femeile care și-au propus să se dedice obiectivelor profesionale și mai puțin celor personale, cum ar fi familia, de exemplu.

Practic, aceste femei își angajează prieteni virtuali fără niciun fel de conotație sexuală, relația fiind exclusiv virtuală. Care sunt „obligațiile” contractuale? Păi… prietenul virtual trebuie să îi dea „bună dimineața!” prietenei în fiecare dimineață, printr-un mesaj drăguț și tandru, să fie „acolo” să o asculte atunci când aceasta simte că trebuie să dscute cu cineva orice chestiune care o macină, să o încurajeze atunc când are nevoie, să se preocupe de cum îi este.

Adică fix ceea ce ar trebui să facă fiecare partener într-un cuplu, doar că aici e vorba de servicii plătite, de prieteni cu împrumut. Întreabarea noastră e de ce nu apelează la un psiholog pentru a-și trata aceste frământări, dar cui îi pasă de modul prin care alții înțeleg să își cheltuiască proprii bani?

„Dacă cineva este dispus să îmi țină companie și să se converseze cu mine, sunt gata să plătesc.”, spune un dintre chinezoaicele care apelează deja la astfel de servicii plătite, în medie, în funcție de timpul alocat. Iar asta se întâmplă și pentru că politica din ultimii ani a Chinei a făcut ca părinții să-și crească fetele în spiritul independenței, adică să nu mai aștepte ca un bărbat să aibă, să vină să le „salveze”, ci să-și facă singure totul. Taobao sau WeChat sunt doar două dintre cele mai accesate platforme unde îți poți face un prieten virtual.

Analizând mai în profunzime ceea ce domnișoara povestește, treaba aceasta cu prietenul virtual se pliază pe acele situații din videochat iasi în care clientul caută alinare la modelul de videochat, să fie ascultat, înțeles, sfătuit. Ceea ce arată că și femeile au nevoie de cineva care doar să le asculte, fără nicio implicație sexuală, așa cum deseori se întâmplă și în domeniul videochatului, acolo unde sunt mulți bărbați care s-au obișnuit să discute despre orice cu un anumit model de videochat, dezvoltând o relație de prietenie virtuală.

El o caută să i se confeseze, ea e acolo pentru a-l asculta, pentru a-i fi alături în gânduri. Care e principalul avantaj al acestui tip de socializare și relație? Faptul că nu ți-e teamă să pierzi omul de lângă tine dacă ești sincer și spui ceea ce crezi, că nu pari sâcâitor, ci demn de a fi ascultat și înțeles oricând, posbilitatea de a dobândi mai multă încredere în ceea ce poți face. E vorba și de sfaturile pe care le primești de la cineva care are capacitatea de a fi obiectiv față de acțiunile tale, ceea ce prietenii din lumea reală nu prea au cum să fie, gândindu-se mereu la binele tău și la faptul că nu își doresc să fii rănită, adică deseori te menajează mai mult decât ar fi cazul.

2 comentarii la “Ultima „fiță” printre chinezoaicele înstărite: prietenul virtual. Ce înseamnă acest tip de videochat non-adult și cum le ajută pe femei”

 • Mara L
  15/01/2020 at 5:04 pm

  Buna seara , sunt moldoveanca , din Basarabia, vreau sa ma angajez la voi la videochat. Ce acte imi trebuiesc . multumesc Mara

  • VixenStudio
   15/01/2020 at 5:24 pm

   C.I. sau pasaport

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

0735.168.703
0735.168.703