VideoChat vs. TikTok: Cât și ce te costă să fii model pe TikTok?

VideoChat vs. TikTok? Tehnologia a evoluat extrem de rapid în ultimii 10 ani. La fel au făcut și rețelele de socializare precum Facebook și Instagram. Studii arată că internauții sunt mult mai receptivi la conținut de tip video, așa că platformele de socializare s-au adaptat după noile trenduri. Totul a început cu Facebook, apoi Instagram, Snapchat, iar acum TikTok.

Din marea masă a privitorilor (cei mai mulți intră în aplicație pentru a privi ce fac alții), experții noștri în social media au remarcat trei tipuri de utilizatori de TikTok în România: creatorii autentici, care au reușit să atragă audiențe între 50.000 și 100.000 de urmăritori, youtubers, care și-au extins prezența pe platformele emergente (Instagram, Snapchat) și vedetele.

Aceste cifre pot părea promițătoare, plus faptul că platforma este diponibilă în 75 de limbi din întreaga lume. Printre industriile care s-au lăsat acaparte de acest nou val, se numără și industria de videochat.

Videochat în social media: pro și contra TikTok

Datorită numărului mare de utilizatori ai platformei, multe modele preferă să facă munca de videochat direct din platformă, desigur cu un conținut nu foarte detaliat, dar îndeajuns de atrăgător pentru a stârni interesul internauților și a-și crește contul.

Indiferent de locația în care te afli, ca model de videochat te poți conecta cu numeroși utilizatori interesați și îți poți crește baza de fani. Acest lucru te ajută să obții cele mai bune cifre de audiență și atenție.

Dar…

Totul pare destul de simplu în comparație cu a face videochat dintr-un studio, nu? Având o vastă experiență în industria videochat și urmărind, în același timp, toate trendurile din social media, experții noștri au descoperit câteva lagune în a face videochat prin TikTok.

Cum doar ceea ce e frumos vinde și prinde bine la public, ne-am decis că ar fi bine să știi toate secretele modelelor care se promovează în social media.

videochat iasi

Care sunt dezavantajele conținutului tip videochat pe TikTok – VideoChat vs. TikTok

 1. Costuri foarte ridicate

Crearea unui cont de TikTok este gratuită și la dispoziția tuturor celor care au un dispozitiv smart, deci costurile nu sunt referitoare la acest aspect, ci la echipa care se află în spatele unui model superb care pare că face totul natural și în câteva minute.

Multe modele pot fi dezamăgite din cauza faptului că un conținut video creat de ele nu ajunge la același nivel cu al altor colege din industrie și asta pentru că acele videoclipuri nu sunt realizate de ele. În spatele lor stă o echipă de înfrumusețare, scenografi, fotografi și cameramani, iluminiști și designeri.

Totul pentru a crea un video de câteva secunde. Acea echipă este creată, organizată și întreținută financiar de tine, fiind plătiți în avans sau în urma posibilelor plăți de la TikTok.

 1. Reclame foarte scumpe

Pe TikTok nu este de ajuns doar să postezi un video și să găsești cele mai engagement hashtags. Trebuie, de asemenea, să apelezi și la reclame pentru a ajunge la publicul vizat. Deci, pe lângă echipa menționată anterior, dacă nu știi tactici de marketing, trebuie să ai și o persoană specializată în acest domeniu.

Reclamele TikTok sunt scumpe în comparație cu reclamele de pe Facebook și Instagram. Potrivit Voluum.com, costul mediu al reclamelor TikTok este următorul:

 • Preluarea mărcii (5 milioane de afișări garantate) – 50.000 USD pe zi;
 • Videoclipuri native în feed (minimum 600 de afișări preplătite) – cel puțin 6.000 USD și apoi 10 USD per afișare.

Dacă vrei să ai un câștig garantat, TikTok nu este viabil pentru campanii virale ieftine și vesele. Mai degrabă, este o opțiune de publicitate premium care necesită un buget de marketing digital relativ mare.

 1. Timp mare de realizare

Deși un video pe TikTok este de 15 secunde (sau 60 de secunde, a câte 4 videoclipuri împreună), realizarea acestuia poata dura ore, chiar și zile. De la realizarea machiajului atrăgător, găsirea locației, montare aparatură, pană la editarea acestuia, procesul de realizare este costisitor și din punct de vedere al timpului.

Pentru a atrage cât mai multe vizualizări, filmarea videoclipului se face în anumite locații luxoase precum hoteluri, cladiri, chiar și în vacanțe exotice. Internauții caută noutate, iar dacă faci videouri numai în locuința ta, de exemplu, poate duce spre plictiseală, având mereu aceleași cadre.

 1. Efort psihic

Așa cum am spus anterior, realizarea conținutului tip videochat pentru TikTok trebuie să fie foarte creativ și de calitate, așa că filmarea poate dura ore întregi. Dacă este filmat în exterior, trebuie găsite condițiile meteo optime, pot interveni situații neprevăzute sau poți fi stânjenită de privirile curioșilor, paradoxal jobului pe care îl ai.

De asemenea, dacă se filmează în interior, cea mai mare problemă sunt luminile. Găsirea unui cadru perfect durează foarte mult, iar când acesta a fost descoperit, se întâmplă ca regizorii să nu fie mulțumiți de imaginea ta, gesturile făcute, poziția corpului, ținuta și lista poate continua.

De aici vine frustrarea și stima de sine scăzută atunci când vezi nemulțumirea echipei din spatele tău, echipă pe care tu, ca model, trebuie să o întreții financiar.

 1. Posibilitatea conținutului de a nu ajunge viral

Nebănuite sunt căile internetului și plăcerile omului, nu?

Noi, la studio, ne confruntăm zi de zi cu schimbările de comportament al clienților, lucru cauzat de anumite contexte (vezi pandemia). Deși investești timp, bani și stres pentru a atrage cât mai mulți oameni pe pagina ta, sunt șanse mari să nu ai rezultatele așteptate.

De ce? Pentru că nu ești singura care s-a gândit să câștige bani din conținut pe TikTok. Trendul acesta este înșelător pentru că nu multe fete știu „secretele” din spatele acestui tip de conținut. Din dorința de a câștiga bani ușor, se deschid din ce în ce mai multe conturi de acest fel, luând automat vizitatori din pagina ta.

În plus, pentru a atrage cât mai multe persoane pe canalul tău, nu este de ajuns doar să stai în fața camerei și să vorbești. Trebuia să fii foarte creativă și la curent cu sunetele, efectele sau filtrele care se poartă la momentul actual.

 1. Publicul tău nu folosește TikTok

TikTok este folosit în principal de tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani, generația tânără răspunzând statutului relevant din punct de vedere cultural al platformei. Dacă publicul tău principal are peste 30 de ani, atunci s-ar putea să te lupți să te conectezi cu el.

Avantajele conținutului video în studio

Dacă alegi să faci videochat în studio, cele menționate de mai sus nu mai sunt griji. Sau cel puțin nu ale tale, ci ale noastre și avem cea mai mare grijă ca tu să nu fii afectată de ele.

Studioul nostru se confruntă în fiecare zi cu astfel de probleme, însă modelele noastre beneficiază de tratamente și beneficii profesionale pentru a alunga stresul de orice fel. Astfel, lucrând într-un mediu plăcut, rezultatele muncii tale se vor vedea la final de zi, săptămână sau lună, atunci când îți verifici contul bancar.

Studioul și echipa noastră suportă costurile de orice fel și este responsabil în totalitate în vederea punerii la dispoziție a tuturor instrumentelor care vor duce la buna desfășurare a activității tale de videochat.

 • Toate costurile sunt ale noastre – astfel nu ai grija plăților;
 • Investim constant în reclame – îți punem la dispoziție public relevant;
 • Beneficiezi de tratamente de înfrumusețare – gratuite, de la specialiști în coafor și make-up;
 • Îți punem la dispoziție o echipă foto/video cu experință în domeniu – astfel nu vei pierde timp în realizare de conținut;
 • Ai parte de o garderobă aleasă cu grijă – pentru o prezență frumoasă și senzuală;
 • Designul interior este diferit în fiecare încăpere – pentru diversitate în conținut.

Prin urmare, să fii model pe TikTok este un lucru destul de costisitor, mai ales dacă ești nouă în această industrie. Nu trebuie să ții cont numai de tine, ci de o întreagă echipă menită să ajute la popularitatea ta în online.

De multe ori nu se ajunge la un câștig substanțial din cazuă că internetul, ca și omul este foarte volatil și se schimbă de pe o zi pe alta.

De aceea, sfatul nostru, ca experți în videochat, este să încerci sau să continui să faci această muncă într-un studio profesional unde nu te confrunți cu astfel de probleme, iar succesul este garantat datorită notorietății noastre în acest domeniu.

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Phone icon
0735.168.703
WhatsApp icon
0735.168.703